Hoe regel je een NIE? (Número de Identidad de Extranjero)

Dit heb je voor veel zaken nodig op het moment dat je in Spanje verblijft. Het wordt gebruikt als een legitimatiebewijs en je hebt het ook nodig voor :
-huren van een auto
-openen van een Spaanse bankrekening

Aanvragen van een NIE is echter helaas een ingewikkeld en langdurig proces. Tenminste, als je de Spaanse taal niet of onvoldoende machtig bent. Gelukkig kunnen wij je helpen! Stap voor stap proberen we je uit te leggen wat je moet doen en welke documenten je nodig hebt om jouw NIE te krijgen.

Afspraak bij de Spaanse Ambassade in Nederland
Via de Spaanse Ambassade in Amsterdam kan je een NIE aanvragen. Neem wel ruimschoots vooraf de tijd, zodat jij je NIE zeker op tijd binnen hebt. Het kan soms wel 2 tot 3 maanden duren voordat je de NIE ontvangt!

Maar het NIE-document is onbeperkt geldig. Mocht je nou over een oud NIE-document beschikken waar een vervaldatum op staat contacteer ons zodat deze vervangen wordt. Je NIE NUMMER is persoonsgebonden.

Hoe regel je een NIE in Spanje?

Dit kan zonder en of met afspraak, met is wenselijk. Per regio verschillend, bij welk politiebureau je moet zijn.

Het kan zo zijn dat er wordt gevraagd waarom je een NIE nodig hebt. Afhankelijk van jouw reden(en) kan het zijn dat je een extra document moet meenemen (aangeraden om dit mee te nemen):
-Woning te kopen
-Om te werken in een Spaans bedrijf: arbeidsovereenkomst.
-Om zelfstandig te werken in Spanje: contacteer ons
-Om te studeren: bewijs van inschrijving aan een Spaanse universiteit, Europese, zorgverzekering en bewijs van voldoende financiële middelen. Soms volstaat een welkomstbrief van de Spaanse universiteit. Stage/internship: stageovereenkomst.

Meer info de koffie staat klaar!

https://www.b-n-p.nl/