20 november 2016

BnP Espagñe – Huis of appartement (ver)kopen

HUIS KOPEN SPANJE?

WAAR OP TE LETTEN!

U droomt ervan om een huis in Spanje te kopen? Maar u weet niet waar u op moet letten?

U moet er in ieder geval op letten dat u na aankoop een fiscaal nummer (NIE ofwel Numero de Identificacion de Extranjeros) aanvraagt via uw advocaat.

Hoe gebeurt de aankoop?

Bij de overhandiging van de sleutel wordt u eigenaar van uw Spaanse onroerend goed. Maar u moet ook nog enkele procedures doorlopen om dit juridisch te laten registreren, zoals de inschrijving in het registro de propiedad (het kadaster). Laat dit goed verzorgen!

Wilt u dat alle administratieve zaken goed geregeld zijn? Wij verwijzen u graag door naar een betrouwbare juridische partner voor de volgende zaken :

De aanvraag van een fiscaal nummer.

De controle van het eigenaarschap van de woning: Is de verkoper de rechtmatige eigenaar? Zijn er geen schulden of openstaande rekeningen?

De opstelling/controle van de koopovereenkomst.

De opening van uw Spaanse bankrekening.

De controle van alle documenten van de woning na beëindiging van de bouwwerken.

De oplevering van de woning.

De inschrijving van de woning in het eigendomsregister en het kadaster.

De aanvragen voor water- en elektriciteitsvoorzieningen.

Uw Spaanse woning verkopen

Of u nu uw huidige vakantiewoning wilt verkopen omdat u op zoek bent naar een permanent onderkomen of u heeft te snel een Spaanse woning gekocht en wilt u zich liever in een andere regio, soort woning of locatie vestigen, dan is een goede betrouwbare verkoopmakelaar essentieel.

Een makelaar die ervoor zorgt dat alle benodigde documentatie in orde is, uw woning juist beschrijft, fotografeert en presenteert naar de maatstaven die Nederlandse en Belgische kopers hebben bij het kopen van een woning. Een presentatie waarmee u zich onderscheidt ten opzichte van de vele andere woningverkopers in Spanje en u en de toekomstige kopers juist begeleidt.

Geen zorgen bij uw huis verkopen in Spanje

Dit alles hebben wij gevonden in een exclusieve selectie van Spaanse en Nederlandstalige makelaars die zich hebben aangesloten bij onze organisatie. Alleen de makelaars die door de strenge selectie komen en werken volgens de Nederlandse en Belgische maatstaven in Spanje, brengen wij in contact met onze klanten.

Van de Costa Brava, Costa Blanca, Costa Almería, en Costa del Sol! De zeer ervaren Spaanse, Nederlandse en Belgische makelaars die wij voor u hebben geselecteerd nemen u graag alle zorg uit handen  in het verkoopproces van uw Spaanse woning.

Wilt u dat wij u in contact brengen met de juiste partij om een woning zo goed en zo snel mogelijk te verkopen? Neemt u dan contact met ons op.